Transportul si descarcarea marfurilor din autocamion

Pe timpul transportului cu autocamionul soferul are obligativitatea de conduce prudent si de a mentine o viteza adecvata tipului de transport pe care il efectueaza.
Soferul are sarcina de a livra obiectele transportate in aceeasi stare in care au fost incarcate.

Pe timpul transportului soferul va trebui sa tina cont de dimensiunile si greutatea marfurilor transportate, sa nu bruscheze autocamionul, sa nu ia curbe stranse sau cu o viteza ce poate deplasa incarcatura din interiorul camionului, sa nu faca opriri si plecari bruste, sa aibe asupra sa actele doveditoare de provenienta a obiectelor transportate, etc.

Marfa transportata nu va trebui sa depaseasca greutatea maxima admisa, sa nu depaseasca lungimea sau latimea camionului.
In cabina autocamionului care transporta marfuri se pot afla numai membrii echipajului si persoanele insotitoare fara alte obiecte care fac parte din incarcatura.

Odata ajuns la destinatie, soferul sau insotitorul acestuia are obligativitatea sa predea marfa aceleasi conditii in care au fost incarcate, sa verifice impreuna cu personalul care va prelua incarcatura daca coincide cu avizul de insotire a marfii, asta in cazul in care autocamionul nu a fost sigilat la incarcare.

Descarcarea se face in mod invers incarcarii, astfel ultimul obiect incarcat va fi primul descarcat.