Organizarea transporturilor de marfa

Transporturile auto de marfuri se efectueaza cu autospeciale destinate fircarui tip de marfa.

Transporturile rutiere de marfa si activitatile conexe ale acestuia se va desfasura cu respectarea cu strictete a reglementarilor in vigoare privind conditiile de lucru ale conducatorilor auto, conditiile de utilizare si exploatare a autovehiculelor si utilizarea infrastructurii rutiere.

Agentii transportatori, au la baza mai multe criterii ce trebuiesc respectate in vederea efectuarii transporturilor de marfa pe drumurile publice: livrarea bunurilor, pastrarea unui jurnal de bord referitor la cantitatea si tipul de marfa ce se incarca in camion, condusul pe distante mari, alimentarea cu combustibil, curatarea camionului, raportarea catre superiori a incidentelor petrecute pe drum, etc.

Pentru a efectua servicii de transport in conditii de maxima siguranta autocamioanele nu trebuie sa depaseasca masa maxima în sarcina admisibila din punct de vedere tehnic, asa cum este definita de catre producator.

Autocamioanele vor parcurge distantele de la punctul A la punctul B doar pe segmente de drum potrivite tipului de camion.

Soferii acestora vor trebui sa aiba asupra lor, permisul de conducere, atestatul de transport, certificatul de inmatriculare al autovehicolului, actele doveditoare a marfurilor sau a obiectelor transportate, etc.

La incarcarea autocamioanelor, soferii sau insotitorii acestora vor semna avizele de insotire a marfurilor transportate numai dupa ce s-au asigurat ca totul este conform actelor intocmite de catre beneficiar.

Pe durata transportului, soferul trebuie sa se asigure ca marfa transportata nu pune in pericol circulatia la trafic.

La destinatie acesta va trebui sa ofere detalii daca este cazul pentru a descarca autocamionul, sa prezinte avizul de insotire a marfii si sa solicite semnarea acestuia de catre beneficiar.