Incarcarea si aranjarea marfurilor in camion pe timpul transportului

Obiectivele urmarite in procesul de incarcare si de aranjare a produselor ce urmeaza a fi transportate sunt urmatoarele: reducerea costurilor de manipulare, utilizarea la maximum a spatiului din autocamion, indeplinirea anumitor factori de securitate pentru a evita riscul unor accidente.

Incarcarea marfurilor din spatiile speciale de depozitare in camion are o importanta benefica asupra costurilor de transport si manipulare pe care le presupune.

Soferul sau insotitorul acestuia are obligativitatea sa verifice incarcatura si sa confrunte cu avizul de insotire a marfii.

Una dintre actiunile importante referitoare la incarcarea si transportarea obiectelor cu o autoutilitara sau un camion este aranjarea si fixarea corecta pe timpul transportului.

La incarcarea vehiculului de transport va trebui luat in calul dimensiunile suprafetelor de incarcare, asezarea centrului de greutate si sarcina maxima admisa a camionului.

Produsele ce urmeaza a fi incarcate si transportate sunt preluate pe rand unul cate unul tinand cont de masa lor si de posibilitatile de prindere.

Marfa va trebui asezata si fixata pe suprafata de incarcare, astfel incat, sa se tina cont de specificatiile de transport ale producatorului. Pe timpul transportului acestea vor fi asezate si fixate in asa fel incat sa nu se poata misca in autocamion pe timpul deplasarii.

Obiectele grele vor fi asezate direct pe suprafata de incarcare urmand sa suprapunem restul incarcaturii in functie de greutatea acestora de la cel mai greu la cel mai usor.

Incarcarea obiectelor se vor face in mod invers descarcarii, astfel primul obiect incarcat va fi ultimul descarcat.