Cum efectuam corect mutarea mobilierului dintr-o locatie in alta

Mutarea mobilerului se realizeaza cu succes atunci cand clientul este deplin multumit, iar serviciile de transport mobila sunt efectuate de catre o firma specializata in astfel de servicii, iar obiectele ajung intacte la noua locatie.

Daca optati ca mutarea mobilierului sa o realizati dumneavoastra va trebui sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Stim ca mobilierul este un obiect de care ne folosim cu totii in viata de zi cu zi, fie el mobilier de baie, bucatarie sau mobilier de living acesta ne serveste la confortul de zi cu zi.
Uneori suntem nevoiti sa ne mutam dintr-o locatie in alta fie ca spatiul a devenit insuficient sau pur si simplu suntem nevoiti sa ne schimbam domiciliul in care locuim.
Pentru a beneficia de o mutare corecta si fara evenimente neplacute va trebui sa luam in seama urmatoarele aspecte:

Organizarea este punctul forte pentru a beneficia de un transport de mobila corect.

Pentru inceput va trebui sa ne organizam si sa ne facem un plan pentru a elibera mobilierul ce urmeaza a fi transportat.
Vom lua in calcul obiectele si ustensilele existente in mobilier.
Obiectele din sticla se vor impacheta pe rand, puteti folosi ziare, hartie sau folie aerata, pentru ca acestea sa nu se deterioreze pe timpul manipularii.

Dupa ce ne-am asigurat ca am ambalat corect toate obiectele fragile, acestea vor trebui asezate cu atentie in cutii de carton, iar intre ele se vor introduce separatoare de carton, bucati de burete sau material textil pentru a reduce riscul ca acestea sa atinga si sa se sparga pe timpul transportului.
La final vom sigila cutiile cu scotch si le vom eticheta cu inscriptia FRAGIL, asa vom stii ca aceste cutii vor avea nevoie de o atentie sporita pe toata durata manipularii si a transportului.

In continuare vom trece la ambalarea obiectelor mai grele ce se regasesc in mobilier, ex. carti, obiecte electronice, electrocasnice, etc.
Cartile se vor aseza in cutii de carton ceva mai rezistente care sa suporte o greutate mai mare, vom incerca pe cat posibil sa le impachetam si sa le asezam in cutii in asa fel incat sa tinem cont de locul de unde au fost asezate, pentru a beneficia de o aranjare mai rapida in viitoarea locatie.

Cutiile de carton se vor incarca in asa fel incat sa se permita inchiderea acestora si sa nu se depaseasca sarcina maxima admisa de catre producator.
Obiectele electronice si electrocasnice se vor impacheta in folie aerata sau folie stretch pentru a nu permite acestora sa se zgarie pe timpul manipularii si a le proteja de praf pe timpul transportului.
Sa spunem ca aceasta a fost partea mai usoara, chiar daca este una mai migaloasa ce necesita o atentie mai mare, partea mai grea este demontarea mobilierului, ambalarea si manipularea acestuia.

Pentru inceput, va trebui sa privim in ansamblu, in general intr-o locuinta exista foarte mult mobilier, corpuri masive, inalte, grele ce nu permit o manipulare usoara sau nu permit transportul acestea pe caile de acces, ex: usi, lifturi, scari, etc. asadar acestea vor trebui demontate pentru a le putea scoate din imobil.
Pentru a putea demonta mobilierul avem nevoie de cateva scule si unelte, inainte sa incepem procesul de demontare, ne asiguram ca avem tot ce ne trebuie si ca am eliberat mobilierul de toate obiectele existente si am scos toate partile mobile ce fac parte din ansamblul ce urmeaza a fi demontat, ex. sertare, rafturi, policioare, etc, vom numerota fiecare parte ce urmeaza a fi demontata pentru a beneficia de un montaj mai rapid in noua locatie.

Dupa ce procesul de demontare a luat sfarsit vom incepe ambalarea partilor demontate, acestea se vor infolia, iar pe margini se vor monta coltare din plastic sau daca nu este posibil le vom inlocui cu bucati de carton pentru a nu deteriora marginile obiectelor din lemn.

Manipularea acestora se va face in functie de greutatea si dimensiunile acestora, fie de una sau mai multe persoane, cu liftul sau pe scari, obiectele ce nu sunt foarte grele si au dimensiuni reduse pot fi transportate cu liftul.
Obiectele grele si voluminoase ce nu au putut fi demontate  sau nu incap in lift se vor transporta pe scari de cel putin doua persoane in functie de greutatea si dimensiunile acestora.
Tinand cont de aceste aspecte cu siguranta veti avea parte de o mutare in noua locuinta, simpla si eficienta, iar daca vreti sa scapati de tot acest stres va invitam sa lasati totul in grija noastra, iar echipele noastre va vor oferi cele mai bune servicii de transport si manipulare in Bucuresti.