Transportul de mobila veche

Daca sunteti in situatia de a va muta mobilierul dintr-o locatie in alta veti avea de urmat alti pasi importanti, de exemplu, va trebui sa eliberati corpurile de mobilier de obiecte existente, sa le depozitati in cutii sau saci de rafie, sa scoateti partile mobile, ex. sertare, policioare, usi, sa notati oridinea lor, daca aveti posibilitatea sa ambalati individual fiecare parte a mobilierului demontat, sa pastrati fiecare surub sau piulita rezultat din procesul de dezasamblare a obiectelor.

Un alt factor important este transportul acestora din imobil la camion, obiectele grele si voluminoase ce nu incap intr-un ascensor sau imobilul nu beneficiaza de asa ceva, sau din vaste motive nu permit demontarea lor, vor trebui transportate pe scari cu o atentie desavarsita pentru a nu deteriora piesele de mobilier si bine inteles nici peretii sau caile de acces. Partile demontate care au dimensiuni mai mici se vor transporta pe rand cu liftul, fara a depasi greutatea maxima a acestuia.

Incarcarea lor si asezarea in camion se va face in asa fel incat sa obtinem un transport echilibrat, acestea vor fi ancorate individual, se vor introduce bucati de burete sau se vor proteja cu paturi speciale din bumbac pentru a nu se atinge sau lovi pe timpul transportului.

Pe durata transportului soferul va trebui sa conduca prudent pana la noua locatie fara a pune in pericol degradarea obiectelor.
Descarcarea si manipularea obiectelor din camion pana in noul imobil se va face in mod invers incarcarii.

Dupa terminarea procesului de transport si manipulare obiectele se vor desface din ambalaje si vor incepe operatiunile de reasamblare tinand cont de schemele si notatiile cu care au fost dezasamblate, dupa terminarea montajului obiectele de mobilier se vor pune pe pozitii. Parcurgand acesti pasi veti obtine o mutare de succes fara evenimente neplacute.