Alegerea mobilierului pentru casa

Dupa ce v-ati decis in totalitate sa achizitionati noul mobilier pentru casa proaspat cumparata s-au pur si simplu v-ati decis sa va schimbati mobilierul vechi din casa aveti mai multi pasi de urmat.
In primul rand va trebui sa va indreptati atentia catre mobilierul care va place si care va este util pe viitor.

1. Inainte de a pleca la cumparaturi va trebui sa faceti cateva masuratori estimative ale locuintei implicit a camerei pe care veti dori sa o mobilati, indreptati-va atentia catre grinzi, ferestre, tevi, intrerupatoare, prize si alte obiecte care ar putea sa va incurce la montajul mobilierului. Alege-ti culoarea mobilierului in functie de culoarea parchetului, a usilor si nu in ultimul rand a culorii peretilor din camera.

2. Mergeti insotit de prieten, prietena, pentru a va consulta cu cineva inainte sa achizitionati mobilierul mult dorit. Vizitati mai multe magazine de specialitate sau showroom-uri de mobila pentru a consulta si alte oferte de pret. Incercati sa vizionati cat mai multe tipuri de mobilier, tineti cont ca o veti cumpara pentru o perioada lunga de timp si veti interactiona in fiecare zi cu ea, deci va trebui sa fie aspectoasa si utila pe viitor.

3. Tineti cont de obiectele ce vor ocupa spatiul, exemplu: televizor, DVD, cuptor cu microunde, aragaz, frigider, masina de spalat, etc. Masurati cu atentie compartimentarea mobilierului.

4. Stabiliti un buget maxim pe care sa il alocati achizitionarii mobilierului, cu siguranta veti intalni o varietate foarte mare de preturi, unele justificate, altele mai putin justificate, insa pentru a va simplifica alegerea tineti seama de bugetul pregatit.

5. Alegeti tipul de material din care este fabricat mobilierul pe care vreti sa il achizitionati. Exista mai multe materiale lemnoase din care este fabricat mobilierul: PAL melaminat, MDF, lemn masiv, lemn stratificat, etc. Spre exemplu palul melaminat are un pret accesibil si se adreseaza in special amenajarilor moderne.

MDF-ul este un material destul de rezistent la umiditate, acesta se poate utiliza la fabricarea mai multor zone dintr-o casa de exemplu: living-uri, bucatarii, bai, holuri, etc. Datorita rezistentei sale la umiditate are o durata mai mare de viata in conditii normale de utilizare si intretinere fata de PAL.

Lemnul este un material ecologic, este folosit in industria mobilierului la nivel global, tamplarie si constructii. Lemnul se potriveste oricarui design architectural daca este finisat in nuantele potrivite.

Lemnul masiv este tipul de material care are cea mai mare durata de viata, acesta fiind un material natural. Mobilierul fabricat din acest tip de lemn va avea nevoie de o atentie deosebita, de la mediul in care este amplasat pana la intretinerea acestuia. Acest tip de lemn nu este recomandat sa fie folosit la fabricarea mobilierului care este expus unui nivel ridicat de umiditate si a schimbarilor mari de temperatura.

Lemnul stratificat este mult superior tuturor celorlalte materiale prin simplul fapt ca este format din mai multe lamele. Calitatile lui sunt: portanta dublata, incovoierea datorita umezelii este foarte redusa, se poate folosi la fabricarea mobilierului, ferestrelor, grinzilor, etc. Per total este cel mai rezistent material din care se poate fabrica mobilierul, acesta are o greutate mai mare fata de celelalte tipuri de lemn.

6. Pretul de achizitie a mobilierului este format in functie de materialul ales si accesoriile folosite in fabricarea mobilierului dorit, de la sertarele cu amortizoare moderne care nu permit trantirea lor pana la deschiderile ingenioase si finisajele oferite. Luati in considerare ca oricare din dotarile optionale, va va ajuta pe termen lung, dar si pretul va fi unul pe masura.

7. Alegerea producatorului se face in functie de pretul oferit, de modelul pe care il poate oferi, de tipul de material din care este fabricat produsul. Daca aveti de mobilat o casa sau un apartament intreg de preferat ar fi ca toate produsele ce urmeaza a fi procurate sa fie de la un singur producator, astfel veti obtine  un discount mai mare care va ajuta bugetul dumneavoastra.

8. Dupa ce v-ati decis ce tip de mobilier veti achizitiona urmeaza transportul acesteia catre locatia unde va trebui instalata. De foarte multe ori este un impediment pentru multi dintre noi, acesta va trebui executat cu profesionalism pentru a nu deteriora corpurile de mobilier. Multe dintre firmele producatoare asigura transportul gratuit la domiciliul clientului, dar si foarte multe nu au acest serviciu disponibil in grila lor de servicii, ei oferind doar servicii de productie. Transportul mobilierului se poate face si cu o firma specializata in servicii de transport, acestia vor avea strategii bine puse la punct de impachetare si de ambalare care vor transporta in deplina siguranta obiectele proaspat cumparate la domiciliul dumneavoastra. ABCtrans.ro va ofera servicii de calitate in vederea transportului de mobilier.

9. Odata ajunsi la destinatie cu mobilierul, acesta va fi transportat cu atentie si depozitat in fiecare camera pentru care a fost proiectat. Urmeaza ca acestea sa le scoatem din ambalajul de protectie sau din foliile cu care au fost protejate si sa incepem asamblarea lor. Asamblarea se poate face, fie de catre dumneavoastra dupa schema oferita de producator, fie de catre un personal specializat, fie de producatorul care a proiectat mobilierul. Dupa ce piesele de mobilier au fost asamblate vom incepe aranjarea lor pe pozitii.

10. Dupa ce am terminat de aranjat mobilierul in camera la locurile stabilite, vom incepe sa montam fie obiectele electrocasnice, fie obiectele electronice la locurile destinate acestora.

Acum puteti rasufla usurat, cand totul a decurs ca la carte, puteti spune ca sunteti implinit cu noua dumneavoastra casa proaspat mobilata, nu va ramane decat sa va bucuri de confortul obtinut.