Alegerea mijlocului de transport si ancorarea marfurilor

Alegerea mijlocului de transport se face in functie de nevoi si de propietatiile specifice tipului de incarcatura transportata, ( ex. transport fragil, transport sensibil la socuri, transport sensibil la praf si umezeala, transport cu temperatura controlata, etc.)

Ancorarea marfurilor pe timpul transportului este o actiune foarte importanta in vederea evitarii unor accidente cat si distrugerea obiectelor transportate sau a autovehiculului transportator.

In general se folosesc benzile speciale de poliester si chingile impletite, acestea se vor alege in functie de greutatea si dimensiunile obiectelor ce urmeaza a fi transportate, daca avem de transportat obiecte cu o greutate si un volum mai mare vom alege chingi mai groase si mai lungi cu un sistem de prindere care sa suporte in totalitate greutatea obiectelor ce urmeaza sa le ancoram, este bine ca de fiecare data sa consultam manualul de utilizare si sa tinem cont de specificatiile producatorului, sa nu depasim niciodata sarcina maxima admisa garantata de producator.

La ancorare este indicat ca fixarea benzilor sa fie cat mai aproaoape de verticala, iar prinderea acestora sa se faca in punctele speciale de ancorare din autocamion.